Olen ollut erilaisen liikunnan parissa lapsuudesta saakka. Liikunnallinen elämäntapa ja liikunnan ilo omaksutaan usein jo varhaisessa lapsuudessa, niin myös minun kohdallani. Suurin osa lasten liikunnasta tuohon aikaan tuli oman asuinalueen pihaleikeistä ja höntsyistä. Liikunta on tunnetusti yksi tehokkaimmista keinoista edistää terveyttä ja ylläpitää toimintakykyä. Se ennaltaehkäisee sairauksia ja suotuisat vaikutukset mielenterveyteen sekä henkiseen hyvinvointiin ovat kiistattomat. Terveys- ja arkiliikunnan tulisi olla elämäntapa ja liikaa istumista sekä paikallaan oloa välttää.

Liikkuminen on valitettavasti viime vuosina vähentynyt. Kyseessä on paitsi terveydellinen, mutta myös kansantaloudellinen ongelma, jonka hinta lasketaan miljardeissa. Ennaltaehkäisyllä ja ryhtiliikkeellä on mahdollista saada satojen miljoonien eurojen säästöt investoitavaksi vaikkapa koulutukseen. Näenkin liikunnan roolin paitsi tuomassa nautinnollista elämänsisältöä, niin myös investointina, jolla vähennetään tulevaisuuden sosiaali- ja terveysmenoja.

Politiikassa haluan erityisesti edistää lasten ja nuorten harrastamista, tukea liikuntapaikkarakentamista ja urheilua. Haluan painopistettä siirrettävän ympärivuotisesti ja koko valveillaoloajan käytettävissä oleviin monipuolisiin lähiliikuntapaikkoihin. Niitä olisi käytännöllisintä ja kustannustehokkainta rakentaa varhaiskasvatusyksiköiden/koulujen/oppilaitosten yhteyteen. Näin käyttö mahdollistuisi aamusta iltaan, pihapelit ja höntsykulttuuri sekä kolmannen sektorin toimijat huomioiden.